© 2017  Faouziah's

Faouziah's är en liten kennel i hemmiljö och mina hundar är först och främst familjens högt älskade sällskapshundar, precis så som jag önskar att alla de hundar jag fött upp ska få ha det. Jag strävar hela tiden efter friska och sunda hundar med ett öppet, glatt och tryggt temperament. Men jag tycker självklart också att det är viktigt med en rastypisk och vacker exteriör.


Jag har haft faraohund sedan 1987 och för mig är det absolut den härligaste hundrasen som finns. De är glada, intensiva, tokiga, roliga, aktiva och fantastiskt vackra och jag skulle aldrig någonsin vilja vara utan dem. Själv har jag intresse i både utställning, rallylydnad och viltspår även om jag inte alls tävlar lika aktivt längre. Mina valpkullar föds upp i vårt hem och blir på så sätt vana vid andra hundar, katter, barn och det mesta som händer i ett hushåll. Jag har bara kull då jag själv finner ett djupt intresse i kombinationen. Självklart följer jag SKK's regler och riktlinjer i min hundhållning, uppfödning och i mitt avelsarbete.


1999 registrerade jag kennelnamnet Faouziah's och året därpå föddes kennelns första faraohundskull. Jag har sedan dess haft glädjen att föda upp drygt en kull ungefär vartannat år. Alla självklart lika värdesatta och efterlängtade. Många av mina valpköpare har blivit mina nära och kära vänner och jag är oerhört tacksam för all den tid de lagt ned på att meritera sina hundar. Tack vare dem har kennel Faouziah's varit vinstrikaste uppfödare av rasen 2009, 2010, 2011 och 2013 samt toppat andra vinstrikastelistor under många år. Jag är väldigt stolt över alla fina vinster under åren lopp, men precis lika innerligt glad är jag självklart över alla de ägare som vårdar sin sällskapshund lika ömt.


Under många år la jag ned mycket tid på att arbeta ideelt med omplaceringar; hundar av alla de sorter i behov av nya kärleksfulla hem. Efter det kom rasklubben i fokus, både styrelsearbete men mestadels som redaktör för klubbtidningen. Senare flyttades fokus istället till den lokala hundklubben och träningar. År 2007 hade jag äran att döma den finska rasspecialen och 2012 den ryska i Moskva, båda mycket lärorika uppdrag. Idag är jag långt ifrån lika ideellt aktiv, tiden räcker helt enkelt inte till.


Faraohunden är en ras som behöver ordentligt med motion, gott om sällskap samt en lagom dos träning och mental stimulans om den ska utvecklas till en trevlig kompis. Det är också en ras som kräver sin ägare så tillvida att den inte alltid är så lätt att ha lös och heller inte är den lugnaste av sällskapshundar. I gengäld har man en vacker och intelligent fyrbent clown som älskar sin ägare.


Om du som är intresserad av en faraohund från mig tycker att det är skoj med utställning eller någon annan tävlingsform så är det helt klart ett plus, men det kommer ändå alltid att vara viktigast för mig att veta att mina hundar har ett bra liv och är älskade oavsett. Vill du veta mer om rasen, mina hundar eller min uppfödning är du alltid varmt välkommen att kontakta mig.

Kennel Faouziah's