Valpkull 2021

 

Är du intresserad av en valp från Faouziah's eller vill veta mer om mina hundar och vår uppfödning, alternativt har frågor om rasen i allmänhet är du varmt välkommen att höra av dig med alla dina frågor. Nästa valpkull planeras till vår 2021.

Som valpköpare hos oss kan du känna dig trygg med att vi gjort vårt yttersta för att alla valpar ska ha fått en riktigt god start i livet. Här lever valparna med i vår vardag och blir vana vid det mesta som pågår i ett hem. Likaså ser vi till att låta dem bekanta sig med olika miljöer och situationer.

 

Under de första tre veckorna bor valparna i sin valplåda tillsammans med sin mamma i vårt sovrum, där är det tryggt och lugnt och mammahund har all tid att bara pyssla om sina små. Därefter flyttar de in i sitt egna lekrum, varifrån de har tillgång till både utomhuslek och resten av vårt hem. Den här perioden är väldigt viktig för valpens fortsatta utveckling. Det är viktigt att valpar får utforska världen, bli vana vid nya personer, händelser, ljud och miljöer. Valpar behöver få komma ut och leka, busa och röra på sig för att växa och utvecklas rätt. Men också ha goda möjligheter till vila i lugn och ro och gärna lära sig att koppla av i en vanlig vardagsmiljö. De behöver också bli vana vid hantering, till exempel för framtida kloklippning och tandborstning. Varje valp får egen tid och träning med oss, så att flytten till deras egna for-ever-home sedan ska bli så smidig som möjligt.

 

Jag ser gärna att mina valpköpare tycker att det är kul med någon form av hundaktivitet; utställning, lure coursing, rallylydnad, nosework eller viltspår. Men viktigast är så klart att valpen får ett kärleksfullt hem med tid, intresse och engagemang som hållet i sig hela hundens liv.

 

Självklart är kenneln registrerad i SKK och vi följer de regler och riktlinjer som är uppsatta. Alla valpar säljs så klart med stamtavla, id-märkta, vaccinerade, avmaskade och veterinärbesiktade. Samt med valppaket inklusive information både om rasen och den specifika valpen. Vi ser väldigt gärna att våra valpköpare höft- och armbågsledsröntgar, ögonlyser och patellaundersöker sina hundar vid ett års ålder. Allt för att vi ska kunna fortsätta att vara en av de faraohundskennlar i Sverige med högst statistik på hälsoundersökningar.